Українська версія сайту

«Скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина»

20-09-2018

Під таким символічним гаслом відомого німецького мислителя Гьоте пройшло спільне засідання факультативів із вивчення англійської та німецької мов Прикарпатського факультету Академії, які регулярно проводяться викладачами кафедри соціально-гуманітарних дисциплін.

«Скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина»

Основною метою навчально-виховного заходу стало теоретичне обговорення складних проблем білінгвізму (двомовності), особливостей поширення цього явища у сучасному глобалізованому світі та аналіз викликів, зумовлених потребами сьогодення у вивченні іноземних мов. Відомо, що практична діяльність сучасного поліцейського (не кажучи вже про науковців-правників) потребує не лише володіння однією іноземною мовою, а дуже часто – кількома для ефективного спілкування з іноземцями у межах виконання своїх професійних функцій та формування особистих комунікативних компетентностей.

«Скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина»

З огляду на зазначене курсанти мали змогу наочно побачити і обговорити різноманітні приклади з юридичного мовлення, що яскраво засвідчують спільні й відмінні риси у ґенезі англійської та німецької, що входять до групи германських мов. Власне, природна гармонізація фонетичних, лексико-семантичних аспектів згаданих мов уможливлює їх продуктивне вивчення й опанування, а звідси – створює сприятливе дидактичне підґрунтя для курсантів покращувати свої іншомовні якості у межах двох мов.

«Скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина»

Варто зауважити, що курсанти з цікавістю сприймали мовознавчу проблематику, активно обговорювали проблемні питання практичної реалізації штучного білінгвізму, а викладачі-іноземники з надією сподіваються побачити на факультативних заняттях курсантів і студентів, що виявлять бажання одночасно вивчати ці дві потужні європейські мови, прокладаючи таким чином власний шлях у сферу культурно-ментальної спадщини західного світу.

 

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X