Українська версія сайту

«Права людини в Україні: факти, спостереження та погляди експертів»

05-12-2017

На таку тему 5 грудня на Прикарпатському факультеті (м. Івано-Франківськ) доцентом кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Ігорем Онищуком спільно з Регіональним представником Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Івано-Франківській області Оксаною Устимчук та головним спеціалістом відділу уповноважених Голови НПУ з питань дотримання прав людини в поліцейській діяльності Кристиною Овсепян проведено науково-практичне заняття для здобувачів вищої освіти.

«Права людини в Україні: факти, спостереження та погляди експертів»

Під час заняття здобувачі вищої освіти ознайомились із результатами Загальнонаціонального соціологічного дослідження «Права людини в Україні», проведеного Центром інформації про права людини» і Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Як з’ясувалось, найбільша кількість порушень стосується права на достатній життєвий рівень (як в цілому по Україні, так і з точки зору окремих категорій заявників), відсутності реагування органів влади на звернення громадян, недотримання процесуальних прав, порушення в системі кримінальної юстиції, порушення права на приватність, порушення права на доступ до публічної інформації, дискримінації за певними ознаками тощо.

«Права людини в Україні: факти, спостереження та погляди експертів»

Крім того, під час заняття Оксана Устимчук висвітлила основні проблеми у сфері прав людини, на яких сьогодні має бути зосереджена увага і політиків, і законотворців, і урядовців, і правозахисників. Серед найбільш болючих, як підсумував Ігор Онищук, можна назвати відсутність системних знань про права людини і механізми їх захисту та низький рівень довіри громадян України до всіх гілок влади.

На завершення присутні переглянули відеоролик «Люди – не консерви».

 

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X