Українська версія сайту

«Писанку я розмалюю»

06-04-2018

Великдень – одне з найбільших весняних свят у християнській релігії, яке українці завжди святкували радісно, піднесено. Готувалися до нього заздалегідь. Упродовж тижня наводили лад у господарстві, прибирали, мазали хати, розмальовували стіни зсередини і знадвору. Невід'ємною частиною Великодня є крашанки та писанки. Яйце — це символ весняного відродження природи, зародження нового життя, продовження роду. Крашанки — це варені яйця, пофарбовані природними барвниками в один колір, ними грають у великодні ігри.

«Писанку я розмалюю»

Напередодні свят, в рамках години куратора, зі студентами Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) викладачами кафедри соціально-гуманітарних дисциплін проведено виховний захід «Писанку я розмалюю». Під час заходу здобувачам вищої освіти розповіли про регіональні традиції українського писанкарства, техніки та способи розпису писанок.

«Писанку я розмалюю»

Студенти, спільно з викладачами розписували великодні яйця. Кожен спробував зробити власну писанку за тим способом, який припав до душі. Найбільш вдалими техніками були: розпис воском, техніка декупажу та крашанка. На завершення заходу усі учасники обмінялися виготовленими власноруч писанками.

Прикарпатський факультет

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X