Українська версія сайту

«Під знаком Купідона»

17-02-2017

Закохані всього світу 14 лютого, в День святого Валентина, мають гарну мотивацію освідчитися у своїх почуттях. Як відомо, єпископ Валентин Інтерамський, що жив у римському місті Терні в III столітті, є покровителем усіх закоханих.

Легенда пов'язує ім'я Святого Валентина з численними добрими справами, які він зробив заради кохання. Наприклад, згідно з переказами, він таємно вінчав закоханих легіонерів, яким імператор Клавдій забороняв одружуватися, мирив посварених, дарував молодим парам квіти і навіть писав за неписьменних легіонерів любовні листи. Дізнавшись про це, імператор наказав покарати непослуха. Валентина стратили.

«Під знаком Купідона»

Згодом, як християнський мученик, що потерпів за віру, Валентин був канонізований католицькою церквою. А 496 року Папа римський Геласіус оголосив 14 лютого Днем святого Валентина.

Масово цей день відзначається з ХIII століття у Західній Європі, з 1777 року у США. В американців було прийнято посилати своїй нареченій марципани. В Японії святкувати День Святого Валентина почали у 1930-і роки, і досі шоколад залишається найпоширенішим подарунком. У пристрасних французів на День Святого Валентина прийнято дарувати коштовності, а в романтичній Данії люди посилають одне одному засушені білі квіти.

В Україні День святого Валентина відзначається по-різному. Курсантський та студентський актив факультету №3 (м. Івано-Франківськ) обрав відзначення цього свята, яке прийшло до нас від студентства Європи, у формі проведення конкурсу-вікторини «Під знаком Купідона». Участь у конкурсі взяли 12 пар дівчат та юнаків.

У першому конкурсному завданні під назвою «кохання з першого погляду» пари перевіряли властивості своєї зорової пам’яті та уважність один одного та спритність.

«Під знаком Купідона»

Далі хлопці змагалися у красномовстві, даруючи своїм прекрасним половикам ексклюзивні подарунки у вигляді компліментів, демонстрували свої художні здібності, малюючи на фліпчарті, із зав’язаними очима, портрет коханої.

Свою ерудицію пари демонстрували відшукуючи у сердечках, складених з англійських букв, заховані слова та складаючи алгоритм дій виходу з пікантних ситуацій. Особливі емоції у всіх присутніх викликав танцювальний конкурс, де «закохані» пари змагалися у різних танцювальних жанрах.

Журі конкурсу у складі заступника декана факультету Андрія Ляшука, доцентів кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Людмили Легін та Василя Бойчука, викладача кафедри тактико-спеціальної, фізичної та вогневої підготовки Ігоря Головні та лікаря-терапевта Ірини Сухоручко пильно оцінювали кожен конкурс, щоб у фіналі оголосити пару переможців, а глядачі гучними оплесками вітали кожну пару. Переможці розважального конкурсу отримали заохочувальні призи (1 місце – сертифікат на фотосесію, 2 місце – квитки у Драматичний театр, 3 місце – можливість провести час за чашкою ароматної кави в буфеті факультету), а також всі учасники мали змогу поласувати солодкими подарунками.

«Під знаком Купідона»

Факультет № 3 (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X