Українська версія сайту

«Під знаком Купідона»

17-02-2016

Закохані всього світу 14 лютого, в День святого Валентина, мають гарну мотивацію освідчитися у своїх почуттях. Як відомо, єпископ Валентин Інтерамський, який жив у римському місті Терні в III столітті, є покровителем усіх закоханих.

«Під знаком Купідона»

Легенда пов'язує ім'я Святого Валентина з численними добрими справами, які він зробив заради кохання. Наприклад, згідно з переказами, він таємно вінчав закоханих легіонерів, яким імператор Клавдій забороняв одружуватися, мирив посварених, дарував молодим парам квіти і навіть писав за неписьменних легіонерів любовні листи. Дізнавшись про це, імператор наказав покарати неслуха. Валентина стратили.

Згодом, як християнський мученик, який потерпів за віру, Валентин був канонізований католицькою церквою. А 496 року Папа римський Геласіус оголосив 14 лютого Днем святого Валентина.

Масово цей день відзначається з ХIII століття у Західній Європі, з 1777 року у США. В Україні День святого Валентина відзначається по-різному. Курсантський та студентський актив факультету №3 (м.Івано-Франківськ) обрав відзначення цього свята, що прийшло до нас від студентства Європи, у формі проведення конкурсу-вікторини «Під знаком Купідона». Участь у якому взяли 8 пар дівчат та юнаків.

У першому конкурсному завданні під назвою «кохання з першого погляду» пари перевіряли властивості своєї зорової пам’яті та уважність один одного. Далі хлопці змагалися у красномовстві, даруючи своїм прекрасним половикам ексклюзивні подарунки у вигляді компліментів, демонстрували свої артистичні здібності запрошуючи дівчат на побачення за допомогою одного з найдавніших видів театрального мистецтва – пантоміми. Пари також мали змогу показати глядачам та журі свої художні здібності малюючи щасливе обличчя Валентина.

Особливі емоції у всіх присутніх викликав танцювальний конкурс, де пари змагалися у різних жанрах.

«Під знаком Купідона»

Журі заходу у складі декана факультету Сергія Брателя, його заступника Андрія Ляшука, професора кафедри кримінально-правових дисциплін та оперативно-розшукової діяльності Ірини Басистої, доцента кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Людмили Легін та фахівця І категорії факультету Олександра Сав`юка пильно оцінювали кожен конкурс, щоб у фіналі оголосити ім’я переможців, а глядачі гучними оплесками обирали пару «глядацьких симпатій».

«Під знаком Купідона»

Переможці розважального конкурсу отримали заохочувальні призи (1 місце – квитки у кінотеатр, 2 місце – квитки у Драматичний театр на виставу «Наталка Полтавка», 3 місце – можливість провести час за чашкою ароматної кави в буфеті факультету, пара «глядацьких симпатій» одноразове відвідування тренажерної зали), а також всі учасники мали змогу поласувати смачним тортиком.

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X