Українська версія сайту

«Навчальний старт» патрульної поліції на Прикарпатті

12-11-2015

Сьогодні у Прикарпатському факультеті Національної академії внутрішніх справ відбувся урочистий «старт» навчання для нової поліції міста Івано-Франківська.

Відбір у лави поліцейських, який розпочався 3 вересня, був дуже ретельним, що ще раз підтверджує відповідальне ставлення до створення правоохоронної структури нового зразка. Тож, перш ніж вступити на курси первинної професійної підготовки (спеціалізації) слухачів патрульної служби, всім сміливим добровольцям потрібно було пройти всі випробування.

«Навчальний старт» патрульної поліції на Прикарпатті

Перше – це комп’ютерне тестування, на якому перевірялась загальна ерудованість та логічне мислення. Далі охочі повинні були пройти військово-лікарську комісію, яка і визначила хто з них «придатний» до служби.

Наступною була здача нормативів із фізичної підготовки, а слідом – психологічні тести. Завершальним етапом цього «марафону» пошуків гідних кадрів стала структурована профільна співбесіда. Підсумки випробувань доводять, що до практичної діяльності в патрульній службі міста Івано-Франківська дійдуть фізично та психологічно здорові, витривалі, розумні молоді люди, які не словом, а ділом писатимуть нову сторінку історії української системи правопорядку.

І ось сьогодні новобранці у кількості більш ніж 200 чоловік розпочали своє двомісячне навчання на базі Прикарпатського факультету Національної академії внутрішніх справ.

Привітно та з почуттям деякої гордості розпочав урочисте ранкове шикування радник начальника ГУНПУ в Івано-Франківській області Іван Зінь. По тому до слова був запрошений начальник Прикарпатського факультету Сергій Братель. «Хочу привітати вас у стінах нашого факультету, а також з початком навчання. Обравши шлях нової генерації правоохоронця України, ви починаєте новий відлік у своєму житті.

Шлях правоохоронця ніколи не був легким, у зв’язку з тим, що ця професія закликає захищати інших, деколи забуваючи про власні інтереси. Це шлях, коли людина повинна віддатись службі цілковито. Бажаю вам стати гідними професіоналами обраної справи, яких потребує нині наша держава»,- зазначив очільник факультету.

«Навчальний старт» патрульної поліції на Прикарпатті

На цьому урочиста частина закінчилась, і початківці приступили до плідної праці вже в аудиторіях. Упродовж освітнього процесу слухачі матимуть змогу опанувати 25 навчальних дисциплін, зокрема «Основи діяльності патрульної служби», «Вогнева підготовка», «Тактико-спеціальна підготовка», «Професійна етика» та «Фізична підготовка». Тренери, які здійснюватимуть підготовку майбутніх поліцейських, також пройшли детальний відбір та прослухали тренінги щодо методики викладання.

Тож «учітеся, навчайтесь, але свого не цурайтесь».

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X