Українська версія сайту

Зустріч зі студентами-медиками на тему злочинів у лікувальній сфері

06-02-2015

Розвиток правової держави і вдосконалення демократичних принципів суспільного життя передбачають необхідність додержання пріоритету загальнолюдських цінностей. У Конституції України встановлено, що людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Обов'язковою умовою реалізації цього конституційного положення є забезпечення особи якісною і кваліфікованою медичною допомогою, адже без належної охорони здоров'я, забезпечення відповідної якості медичного обслуговування, по суті, втрачає сенс і решта всіх прав і свобод людини. Гарантія надання належної медичної допомоги і необхідного лікування є обов'язковою умовою реалізації конституційного принципу якісного, своєчасного, кваліфікованого, ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування.

Зустріч зі студентами-медиками на тему злочинів у лікувальній сфері

5 лютого в Івано-Франківському базовому медичному коледжі працівниками Прикарпатського факультету НАВС, к.ю.н., доцентом, підполковником міліції Миколою Гуцуляком та майором міліції Ігорем Равлюком було проведено зустріч із студентами-медиками на тему злочинів у лікувальній сфері.

Зустріч зі студентами-медиками на тему злочинів у лікувальній сфері

Під час лекції студентам-медикам розповідали про особливості кримінальної відповідальності та покаранні неповнолітніх. Особливу увагу було приділено аналізу спеціальних суб`єктів злочину за вчинення протиправних діянь у формі незаконної лікувальної діяльності. Також було охарактеризовано такі види медичних злочинів як ненадання допомоги хворому медичним працівником, неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником, насильницьке донорство, незаконна трансплантація органів або тканин людини тощо.

Прикарпатський факультет

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X