Українська версія сайту

Змагання з перетягування каната

02-03-2016

Розвиток сили тіла багато в чому
залежить від веселих спортивних ігор
Платон

 

Перетягування каната - забавна і весела гра, яка є ще й командним видом спорту. Спочатку перетягування каната було ритуальним обрядом. Він з'явився ще в глибоку давнину. Наприклад, в стародавній Індії таким чином намагалися викликати дощі в посушливий час року. З часом ритуальні обряди зазнали значних змін і перетягування каната перестало бути чимось містичним. Зате стало командною грою. В одній з гробниць в пустелі Сахара виявили наскальний живопис із зображенням кількох спортсменів, які перетягували мотузку. Це була своєрідна гра сили, яка набула поширення і на території сучасної Європи.

Змагання з перетягування каната

Змагання з перетягування каната зараз досить популярні і вважаються одним з найбільш цікавих командних видів спорту. Не кажучи вже про те, що це хороший спосіб розважитися з друзями. Окрім того, перетягування канату - гра, яка розвиває не тільки спритність і витривалість, але й виховує командний дух. У ній неможливо розслабитися і грати в півсили, інакше це буде помічено партнерами.

26 лютого на факультеті № 3 (м. Івано-Франківськ) відбулися змагання з першості факультету по перетягуванню каната серед навчальних взводів першого курсу. У нелегкій та завзятій боротьбі перемогу отримала 103 навчальна група. Друге місце посіла команда 102 групи і третє – 106 група.

Вітаємо переможців та бажаємо досягнення успіхів у інших командних видах спорту. Адже спорт є дієвим способом боротьби зі психологічною перевтомою, яку курсанти найчастіше можуть отримати під час щоденних навчальних занять. Окрім того, регулярні заняття спортом покращують емоційний стан, а це, в свою чергу, призводить до підвищення загального самопочуття. «У здоровому тілі здоровий дух».

Змагання з перетягування каната

Факультет № 3, м. Івано-Франківськ

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X