Українська версія сайту

Засідання наукового гуртка «De Jure»

11-09-2018

10 вересня на Прикарпатському факультеті відбулося організаційне засідання наукового гуртка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін «De Jure». Керівник наукового гуртка Ігор Онищук ознайомив членів гуртка із Положенням про наукові гуртки НАВС та наголосив на тому, що метою діяльності наукового гуртка є забезпечення якісної підготовки фахівців вищої кваліфікації, формування у них первинних систематизованих навичок науково-дослідної роботи та вмінь застосовувати в практичній діяльності досягнення науки і науково-технічного прогресу.

Засідання наукового гуртка «De Jure»

Під час заходу відбулося також поновлення складу гуртка. Старостою обрано курсанта 203 групи Франківа В.В., а секретарем – курсанта 201 групи Калинчук Х.А.

На засіданні обговорили план роботи на 2018-2019 навчальний рік. Визначаючись з тематикою науково-дослідної роботи гуртка, Ігор Онищук наголосив на тому, що особливого значення для розбудови правової, демократичної, соціальної держави набуває потреба удосконалення якості юридичної техніки та розробки нових концептуальних підходів до системно-структурного вдосконалення правової системи України. Техніко-юридичне знання формується вченими-теоретиками й практиками на основі вивчення правової дійсності, узагальнення досвіду юристів-практиків. У юридичній техніці повною мірою відображено взаємодію теорії та практики, фундаментального і прикладного знання. Саме тому, до тематики науково-дослідної роботи гуртка доцільно зарахувати юридичні конструкції, юридичні застереження, юридичні символи, фікції, аксіоми та преюдиції, техніку розробки та опублікування нормативно-правових актів, правила формування змісту та внутрішнього оформлення нормативно-правових актів, моніторинг якості та ефективності нормативно-правових актів тощо. Необхідною, на переконання керівника наукового гуртка, є доктринальна розробка таких питань юридичної техніки як: система постійного спостереження, аналізу нормативно-правових актів та прогнозування їх впливу на правову сферу.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X