Українська версія сайту

Заговори, щоб я тебе побачив

22-01-2021

На Прикарпатському факультеті (м. Івано-Франківськ) у межах курсу «Професійна етика та культура правознавця» інспектор факультету, експерт з питань етикету Альона Калініченко та доцент кафедри соціально-гуманітарних дисциплін, кандидат філологічних наук Володимир Яслик провели для студентів 1-го курсу заняття на тему «Мовленнєвий етикет». Фахівці акцентували на значенні культури мислення та мовлення, важливості дотримання їх у професійному й повсякденному житті.

Заговори, щоб я тебе побачив

Так, Альона Калініченко наголосила на значущості чистоти державної мови, умінні гідно виходити зі скрутних мовленнєвих суперечок, коли співрозмовник порушує правила етичної бесіди, а також неприпустимості лихослів’я з-поміж фахівців правознавчої професії. Учасники заняття обговорили значення компліментів, визначили доречну для спілкування в діловому житті тематику.

Заговори, щоб я тебе побачив

Володимир Яслик звернув увагу на найпоширеніші покручі та слова, які здебільшого неправильно наголошують, а також порадив здобувачам, крім юридичних джерел, читати книги, які належать до української класики, для збагачення словникового запасу та грамотної побудови розмови.

Заговори, щоб я тебе побачив

Учасники зустрічі дійшли висновку, що мовленнєва культура є важливим показником рівня професіоналізму правознавця, яку слід розвивати та збагачувати.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ) 

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X