Українська версія сайту

Weblish як сучасний засіб комунікації

25-03-2021

За такою темою науково-педагогічні працівники кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) НАВС провели онлайн бесіду іноземною мовою з курсантами 2-го курсу на платформі Zoom.

Weblish як сучасний засіб комунікації

В умовах карантину здобувачі вищої освіти закономірно є активними інтернет-користувачами. Основним напрямом їхньої активності в мережі є комунікація. Віртуальне спілкування має власні правила, структуру, традиції. Часто-густо в ньому наявні елементи Weblish. Це новий зручний спосіб спілкування, за якого вислови скорочують в абревіатури, а слова перетворюються на транскрипції (залишаються тільки вимовлені літери). Здебільшого «новачкам» не відомі їх значення, і щоб досвідчені користувачі не змогли скористатися необізнаністю молоді, здобувачі вищої освіти ознайомилися з переліком найпопулярніших таких висловів, їх перекладом і додатковим тлумаченням.

Weblish як сучасний засіб комунікації

На завершення бесіди модератор акцентувала, що інтернет-спілкування – це показник рівня культури, вихованості й освіченості особистості, тож за будь-яких обставин про це потрібно пам’ятати.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ) 

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X