Українська версія сайту

Вивчаємо історію рідного краю

02-04-2018

Вихідними днями курсанти 3 курсу Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) разом із своїм класним керівником Андрієм Габудою відвідали Історико-меморіальний музей Олекси Довбуша, який було відкрито у Франківську в 1995 році.

Вивчаємо історію рідного краю

Під час екскурсії, курсанти ознайомились з експозицією музею, яка створена з найцікавіших історичних матеріалів часів опришківського руху та мистецьких творів, присвячених народному месникові Олексі Довбушу. Також, вони мали змогу детально оглянути дві експозиційні зали і меморіальну кімнату академіка Володимира Грабовецького. Із захопленням відвідувачі сприйняли розповіді екскурсовода про соціально-економічні передумови, які спричинили піднесення опришківського руху під проводом Олекси Довбуша, від першої письмової згадки до загибелі героя. Особливий інтерес викликали письмові документи, карти, схеми, а також малярські та скульптурні зображення, що ілюструють становище Галичини під Польщею в першій половині XVIII ст.

Похід у музей викликав у курсантів неабияку зацікавленість з приводу повстань селян Прикарпаття проти кріпосницького лихоліття, так як екскурсія дозволила не тільки поглибити знання з історії про свою Батьківщину, а й отримати інформацію про культурно-історичний досвід та надбання свого народу.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X