Українська версія сайту

Відзначення «Дня вишиванки» на Прикарпатті (фото, відео)

26-05-2015

Людина i праця, людина i пiсня, людина i витвiр мистецтва - це все вiчне, безсмертне, щось своєрiдне i глибоко вражаюче. Наш український народ працьовитий, щедрий на таланти, здiбний, обдарований. Якщо працювати - то до сьомого поту, якщо спiвати - то дзвiнко, розложисто, якщо творити щось - то неповторно, захоплююче. Народне мистецтво, яке передавалося із покоління в покоління століттями, завжди було і є ґрунтом для спілкування людей, джерелом пізнання історії, культури далекого минулого, одним із витворів якого є вишиванка, що створюється з любові до рідної землі і батьківської оселі.

Відзначення «Дня вишиванки» на Прикарпатті (фото, відео)

Українська вишиванка – національний символ нашої держави, наша гордість і справжній витвір мистецтва. А сьогодні це ще й модний тренд.

Самобутність української вишиванки дозволяє їй впевнено почувати себе в гардеробі будь-якої сучасної модниці. Їх носять від малого до старого, від простого селянина та робітника до перших осіб держави на свята, до церкви, на дні народження, весілля та інші важливі події в житті кожної людини. Українська вишиванка є безперечним атрибутом вишуканого смаку. Вона стильно та гармонійно поєднується як з класичним костюмом так і з повсякденним одягом. Все частіше можна побачити у звичайний будній день на вулиці, в офісі або будинку юнаків та чоловіків, дівчат та жінок у сучасних українських вишитих сорочках. Вишиванки залюбки носять і відомі актори, і музиканти, і навіть зірки Голлівуду.

Відзначення «Дня вишиванки» на Прикарпатті (фото, відео)

21 травня Прикарпатський факультет Національної академії внутрішніх справ долучився до відзначення всеукраїнського свята «Дня вишиванки».

У цей день працівники та курсанти факультету замінили форменний одяг на барвисту вишиванку майстринь з різних регіонів України. Після занять плац факультету перетворився на подіум, де проходило дефіле вишиванок, якому могли б позаздрити великі шанувальники мистецтва вишивки.

Відзначення «Дня вишиванки» на Прикарпатті (фото, відео)

У виконанні учасників художньої самодіяльності факультету лунали пісні про вишиванку та любов до України.

Відзначення «Дня вишиванки» на Прикарпатті (фото, відео)

Відзначення «Дня вишиванки» у такий спосіб сприяє знайомству молоді з традиціями нашої країни, збереженню українських цінностей, їхньої популяризації та розвитку, виховує у майбутнього нації повагу до них. Це певний культурний спосіб об’єднання і самоідентифікації.

Відзначення «Дня вишиванки» на Прикарпатті (фото, відео)

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

Прикарпатський факультет

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X