Українська версія сайту

Відзначення Міжнародного дня театру

31-03-2016

Театр завжди мав виключно важливе етичне і художнє значення, сприяв формуванню естетичного смаку, розширенню кругозору. Слухаючи оперу, насолоджуємось майстерністю і грацією артистів балету або з душевним трепетом стежимо за грою драматичних акторів, – ми завжди відчуваємо особливу атмосферу свята. Починаючи з 1962 року у світі щорічно 27 березня відзначається Міжнародний день театру. Він був заснований у Відні на IX конгресі Міжнародного інституту театру при ЮНЕСКО з метою «зміцнення миру і дружби між народами, розширення творчої співпраці всіх діячів світу».

Відзначення Міжнародного дня театру

Курсанти факультету № 3 (м. Івано-Франківськ) є частими відвідувачами Івано-Франківського обласного драматичного театру імені Івана Франка і завжди з захопленням спостерігають за грою талановитих акторів. Разом з тим, у юних поціновувачів театрального мистецтва виникла ідея спробувати власні сили у драматургії, в результаті чого був створений курсантський драматичний гурток факультету під художнім керівництвом викладачів кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Василя Бойчука, Людмили Легін, Олекандри Пташник-Середюк.

29 березня, з нагоди відзначення Міжнародного дня театру, відбулася прем’єра соціально-побутової сатирично-драматичної вистави відомого класика української літератури Івана Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я». Юні актори за допомогою чудової гри вміло передавали радості, печалі, сварки і примирення, тримаючи в постійній напрузі глядацький зал. А найголовніше, їм вдалося передати основний мотив даної повісті, закладений її автором, небажання рідних людей порозумітися один з одним, що є характерним і для великої кількості сучасних сімей.

Відзначення Міжнародного дня театру

Після спектаклю усі глядачі аплодували акторам стоячи і довго не хотіли відпускати їх зі сцени. Бажаємо їм успіхів на ниві театрального мистецтва та з нетерпінням чекаємо нових прем’єр.

Факультет № 3, м. Івано-Франківськ

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X