Українська версія сайту

Відзначення дня Конституції України на Прикарпатті

30-06-2020

Напередодні святкування дня Конституції України на Прикарпатському факультеті (м. Івано-Франківськ) у он-лайн форматі на Інтернет платформі Zoom Meeting відбувся круглий стіл «Конституція України: ґенеза та перспективи розвитку» організований кафедрою соціально-гуманітарних дисциплін.

Під час заходу науково-педагогічні працівники факультету та здобувачі вищої освіти обговорювали питання пов’язані із розвитком конституціоналізму на теренах України: від аналізу положень Конституції Пилипа Орлика (1710) до конституційних процесів у сучасній Україні.

Відзначення дня Конституції України на Прикарпатті

Особливий інтерес викликало обговорення практики європейського конституціоналізму, зокрема обмеження державної влади, встановлення прозорих і зрозумілих принципів діяльності основних суб’єктів публічної сфери. Учасники круглого столу дискутували й про роль Європейської комісії за демократію через право (Венеціанська комісія Ради Європи) в утвердженні й розвитку конституціоналізму, адже вона встановлює, розробляє і поширює європейські стандарти у сфері функціонування демократичних інститутів, захисту прав людини, виборчого права і конституційного судочинства.

Відзначення дня Конституції України на Прикарпатті

У підсумку учасники заходу акцентували, що Конституція закріплює в Україні засади державної політики, спрямованої перш за все на забезпечення прав і свобод людини та гідних умов її життя. Вона заклала підвалини для розвитку і зміцнення демократичної, соціальної і правової держави, в якій людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X