Українська версія сайту

Вагомі здобутки у діяльності Прикарпатської юридичної клініки

02-06-2016

Юридична клініка «Феміда» факультету №3 (м. Івано-Франківськ) Національної академії внутрішніх справ створена для засвоєння і подальшої розробки активних методик навчання, надання безкоштовної юридичної допомоги, проведення правопросвітницької та профорієнтаційної діяльності тощо.

Ефективність та динамічність діяльності юридичної клініки забезпечується, в першу чергу, добросовісним ставленням курсантів (студентів) консультантів до покладених на них обов’язків, які відповідно до укладених договорів про співпрацю та узгоджених графіків, тричі на тиждень (вівторок, середа, четвер), спільно із призначеними викладачами-консультантами, зокрема керівником юридичної клініки – професором кафедри кримінально-правових дисциплін та ОРД, доктором юридичних наук, професором Басистою І.В., доцентом кафедри адміністративних та цивільно-правових дисциплін, кандидатом юридичних наук, доцентом Дроздовою І.В., науковим співробітником наукової лабораторії з проблем досудового розслідування, кандидатом юридичних наук Максимів Л.В. та доцентом кафедри соціально-гуманітарних дисциплін, кандидатом юридичних наук, доцентом Легін Л.М. з 15.30 до 17.00 год. надають юридичні консультації не лише на базі факультету, а й на базі Івано-Франківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Івано-Франківської обласної громадської організації «Станіславська правозахисна група» (первинна правова допомога), а також вивчають практику розгляду звернень громадян (скарг, заяв) на базі слідчого управління ГУНП в Івано-Франківській області.

Вагомі здобутки у діяльності Прикарпатської юридичної клініки

У період з 5 квітня до 25 травня до проведення консультацій залучили студентів 2-го курсу Глущенко Валентину, Олексин Вікторію, Підзамецьку Андріану; курсантів 1-го курсу Гук Ілону, Степко Олену, Дмуховську Анастасію, Іваніцьку Ліліану, Яронь Богдану та 2-го курсу – Вагилевича Миколу, Медвідь Наталію, Альберт Ірину, Макойду Антона, Куліша Артема, Королюк Ілону. Зазначені курсанти (студенти) консультанти та куратори брали участь у наданні правової допомоги громадянам міста і області з питань надання статусу учасника бойових дій, щодо вирішення житлових питань (реєстрація місця проживання), у цивільно-правовій сфері (виправлення помилки у свідоцтві про народження), у сфері соціального забезпечення (щодо визначення розміру допомоги малозабезпеченим сім’ям), у сфері земельного законодавства (оскарження незаконної приватизації земельної ділянки), у сфері виконання судових рішень (оскарження постанови державного виконавця про відкриття провадження) та інших сферах (перелік сімейних обставин та інших поважних причин, що можуть бути підставою для звільнення громадян з військової служби), а також у складанні позовних заяв та звернень громадян.

Участь у роботі юридичної клініки спонукає студентів й курсантів до поглиблення своїх знань, пошуку правильних шляхів розгляду правових питань і є наглядним прикладом застосування теоретичних знань у практичній діяльності.

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X