Українська версія сайту

Уроки героїзму і відваги

15-03-2017

Відповідно до Постанови Верховної Ради України «Про встановлення Дня українського добровольця» та з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України 14 березня на факультеті № 3 (м. Івано-Франківськ) НАВС кафедрою соціально-гуманітарних дисциплін організовано й проведено зустріч курсантів із добровольцем полку «Азов», слухачем другого курсу заочного відділення факультету Сиротюком Василем, який був у числі перших бійців-добровольців, що одразу з Майдану відправилися на Схід боронити нашу країну від ворога і заснували згаданий бойовий підрозділ.

Уроки героїзму і відваги

Під час щирої й невимушеної розмови з курсантами Василь поділився враженнями від перших бойових зіткнень, із болем у серці переповів про трагічні сторінки полку «Азов», які є неодмінними супутниками будь-якої війни, з гордістю розповідав про високий дух патріотизму, що панує серед його друзів по зброї та волонтерів, і безмежну відданість ідеям побудови справедливої і вільної України, ділився планами про майбутнє тощо.

Неординарна особистість добровольця неабияк зацікавила присутніх, а тому питання сипалися рясним дощем, причому їх діапазон був різноаспектним і актуальним – від світоглядних позицій гостя до оцінок політичного сьогодення держави, від військово-тактичних питань взаємодії добровольців із ЗСУ до майбутнього мирного життя.

Уроки героїзму і відваги

Без сумніву, такі зустрічі є дієвими чинниками виховної роботи в навчальному закладі, що сприяють не лише зміцненню патріотичного духу молоді, а й підвищують суспільну увагу і турботу про учасників добровольчих формувань, які у критичні дні покинули рідні домівки і пішли за покликом духу захищати нашу державу. Учасники зібрання дійшли одностайного висновку, що такі зустрічі треба проводити регулярно, оскільки спілкування з безпосереднім очевидцем і учасником подій дає змогу отримати найбільш повну й об’єктивну картину, а відтак – правильно вибудовувати свої життєві пріоритети на майбутнє.

Факультет № 3, м. Івано-Франківськ

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X