Українська версія сайту

Українська мова як чинник націєтворення

14-06-2021

За такою назвою науково-педагогічні працівники кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) НАВС спільно з бібліотекарем Любов’ю Микицей провели лекторій для здобувачів вищої освіти.

Українська мова як чинник націєтворення

Заняття відбулося в читальному залі факультетської бібліотеки. Викладачі ознайомили здобувацьку аудиторію з новими правилами українського правопису, основами й історією українського літературознавства, а також творчістю видатних українців, які зробили вагомий внесок не тільки в національну літературу, а й у рідну мову.

Акцентовано на важливості розбудови українського віртуального інформаційного простору, зокрема україномовних електронних інформаційних ресурсів, які в умовах сьогодення набувають дедалі важливішого значення передусім як ефективний засіб протидії інформаційним впливам.

Любов Микицей презентувала добірку науково-популярної та художньої літератури, яка засвідчує значущість української мови для інтелектуальної консолідації нації на сучасному етапі державотворення.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ) 

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X