Українська версія сайту

Удосконалення знань, умінь, навичок на факультативних заняттях

12-12-2017

12 грудня, по закінченні першого семестру цього навчального року, на Прикарпатському факультеті (м. Івано-Франківськ) відбулися спільні зібрання курсантів, студентів та науково-педагогічних працівників з підбиття підсумків роботи факультативів з поглибленого вивчення іноземних мов, ораторського мистецтва, слідчої діяльності, цивільного судочинства, а також підготовки групи швидкого реагування «Моноліт».

Удосконалення знань, умінь, навичок на факультативних заняттях

Афоризм «Хто володіє словом, той володіє світом» був, є і буде актуальним завжди, оскільки мовлення особи є зовнішнім відображенням його внутрішньої сутності. Удосконалити свою ораторську майстерність курсанти та студенти мали змогу на заняттях факультативу «Ораторське мистецтво. Культура публічного виступу». Робота на заняттях мала практичне спрямування, оскільки основну увагу було зосереджено на оволодінні мистецтвом виступу перед публікою. Здобувачі вищої освіти навчаються вести розгорнутий монолог та діалог з фахової проблематики; оволодівали мовленнєвою культурою; засвоювали основні етапи підготовки до виступу; практикували виголошення промови з використанням невербальних прийомів впливу на аудиторію.

Удосконалення знань, умінь, навичок на факультативних заняттях

Учасники факультативу «Особливості застосування кримінально-процесуальних норм та криміналістичних вмінь та навичок на стадії досудового розслідування» з кримінально-правових дисциплін обговорили найбільш актуальні питання, які розглядалися ними протягом звітного періоду, особливості кваліфікації, розслідування кримінальних правопорушень, підбили підсумок одержаних вмінь та навичок та окреслили подальший напрямок роботи факультативу.

Удосконалення знань, умінь, навичок на факультативних заняттях

"Скільки мов ти знаєш - стільки разів ти людина" - під таким девізом відбувалися факультативні заняття з англійської та німецької мов. Курси іноземних мов покращують комунікативну компетенцію здобувачів вищої освіти, а також надають змогу курсантам та студентам випускних курсів здійснювати якісну підготовку до вступу до магістратури.

У факультативних заняттях з дисципліни «Тактико-спеціальна підготовка» - група швидкого реагування «Моноліт» беруть участь курсанти, які відзначаються високими здібностями в освоєнні таких навчальних дисциплін як: «Вогнева підготовка», «Тактико-спеціальна підготовка», «Спеціальна фізична підготовка», а також володіють стійкими морально-вольовими якостями та аналітичним складом мислення. З курсантами проводяться тренування із загальної фізичної підготовки, вивчення прийомів затримання та самооборони. Вивчаються тактичні дії та стройові прийоми елементів бойового порядку під час припинення масових заворушень. Розглядаються ситуативні задачі пов'язані з тактикою дій поліцейського у типових та екстремальних ситуаціях. Шляхом моделювання ситуацій обговорюються питання особистої безпеки працівника поліції під час виконання службово-бойових завдань.

 

 

Удосконалення знань, умінь, навичок на факультативних заняттях

В цілому навчання у факультативних групах сприяє активності здобувача вищої освіти у навчальному процесі, стимулює їх до тривалої самостійної роботи, розширення світогляду, удосконалення раніше отриманих знань та навичок, активної життєвої позиції, реалізації комплексу аспектів виховання особистості. І тому маючи бажання подальшого інтелектуального розвитку, курсанти та студенти факультету знову зустрінуться в своїх факультативних групах після зимового відпочинку.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X