Українська версія сайту

Учасники дорожнього руху та їх безпека

12-12-2017

За такою назвою у межах Всеукраїнського тижня права, 11 грудня консультанти юридичної клініки Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) «Феміда» Наталія Дмитрик та Ірина Туцька провели правопросвітницьке заняття з учнями 7-8 класів Івано-Франківської ЗОШ I-III ступенів № 12. Зустріч була обумовлена тим, що з наближенням зимових канікул, питання безпеки дітей на дорозі є вельми актуальними. Крім того, роз’яснювальна робота в напрямку попередження дорожньо-транспортних пригод є необхідною, зважаючи на настання небезпечного як для автомобілістів, так і пішоходів періоду, пов’язаного із ускладненням дорожнього руху через несприятливі погодні умови.

Учасники дорожнього руху та їх безпека

Під час заняття консультанти наголосили, що у сучасному суспільстві досить гостро постає проблема порушення правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту. І хибною є громадська думка про те, що у дорожньо-транспортних пригодах завжди винуваті водії. Доповідачі пояснили, що не рідко причиною заподіяння шкоди життю, здоров’ю в обстановці дорожнього руху є порушення встановлених правил іншими учасниками, зокрема пішоходами, пасажирами, велосипедистами, водіями мопедів. Сприймаючи таку інформацію, особливий інтерес у школярів викликали пояснення курсантів про права та обов’язки дітей як учасників дорожнього руху.

На завершення консультанти підкреслили, що головна умова безпеки учасників дорожнього руху – це знання та дотримання усіма правил дорожнього руху, чинних на транспорті правил, і, безумовно повага до водіїв та пішоходів.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X