Українська версія сайту

Творчість Тараса Шевченка в українській та світовій літературі

06-03-2018

У рамках програми «Шевченківські дні», 5 березня кафедрою соціально-гуманітарних дисциплін Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) було проведено круглий стіл, присвячений українському поету, письменнику, художнику, громадському та політичному діячеві, символу України - Тарасу Григоровичу Шевченку.

Творчість Тараса Шевченка в українській та світовій літературі

У своїх доповідях здобувачі вищої освіти розглядали велич Шевченка, творчість якого внесла в нашу літературу незнане багатство тем і жанрів, прилучила її до кращих досягнень світової літератури. Шевченко є основоположником нової української літератури і родоначальником її революційно-демократичного напряму. Він перший в українській літературі виступив як істинно народний поет, твори якого з усією повнотою відобразили почуття й думки трудящих мас, їх віковічні визвольні прагнення.

Творчість Тараса Шевченка в українській та світовій літературі

Досить цікавими були виступи, які стосувалися дослідження творчості Тараса Шевченка в англомовних, німецькомовних країнах, Франції, Грузії, Японії як однієї з найяскравіших сторінок світової культури, що стала предметом естетичного сприйняття та наукового вивчення. Виступаючі одностайно констатували: Кобзар є по суті Конституцією життя української громадянської спільноти, в якій закарбовані споконвічні прагнення народу до правди та справедливості, а національна творчість Тараса Шевченка за значущістю давно сягнула планетарного значення.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X