Українська версія сайту

Творчі грані особистості: Дмитро Яворницький

09-11-2020

З нагоди святкування 165-ї річниці з дня народження українського історика, археолога, етнографа, фольклориста, лексикографа, письменника, дослідника історії українського козацтва, музеєзнавця Дмитра Яворницького (Еварницького) зі здобувачами 1-го курсу Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) НАВС проведено тематичну бесіду про життєвий і творчий шлях славного Українця.

Творчі грані особистості: Дмитро Яворницький

У заході було використано презентаційні матеріали, що дали змогу курсантам і студентам детальніше ознайомитися з творчим доробком діяча, особливостями суспільно-політичного та культурного життя України наприкінці ХІХ століття, а також відчути ту критичну атмосферу переслідування українства з боку імперії, у якій доводилося працювати вченому, усвідомити невичерпну жертовність українського патріота в пошуках наукового ідеалу, популяризації української історії та культури.

Дмитро Яворницький – це не лише всесвітньо відомий дослідник запорозького козацтва та історії Дніпрових порогів, а й письменник, мовознавець, що плідно працював на ниві лексикографії. Отримавши відповіді на актуальні питання, що стосувалися різних аспектів життя вченого, здобувачі вищої освіти дійшли одностайної думки, що кожен свідомий українець має знати історію свого народу, вивчати творчу спадщину знаних науковців, щоб зростати свідомими патріотами нашої землі й примножувати наполегливою працею культурний поступ Батьківщини.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ) 

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X