Українська версія сайту

Традиції святкування Великодня у світі

06-04-2018

Великдень - найважливіше свято християнської церкви, що встановлено на честь Воскресіння Ісуса Христа, який своєю смертю викупив людські гріхи і воскресінням дав надію на життя після смерті.

Традиції святкування Великодня у світі

З метою активного вивчення курсантами англійської, 5 квітня викладачами іноземної мови кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) проведено факультатив, присвячений святкуванню Великодня в різних країнах світу, зокрема у Великій Британії, Австралії, Німеччині, Франції, Польщі, Україні, Греції, США, Ісландії, Італії, Індії та інших країнах світу.

Традиції святкування Великодня у світі

Факультатив проведено у формі коротких виступів. Кожна навчальна група розповідала про звичаї та традиції святкування Великодня в одній із країн. Розповіді супроводжувалися цікавими презентаціями, що допомогло краще засвоїти нову інформацію. Проведення такого заходу стало чудовою нагодою для курсантів, щоб продемонструвати рівень володіння англійською мовою та вдосконалити вже набуті навички спілкування.

Традиції святкування Великодня у світі

У ході заходу присутні не лише поповнили свої знання цікавою інформацією, але й долучилися до культури різних країн Європи. Наприклад, не всі знали, що в США існує весела традиція - коли батьки на Великдень ховають писанки та солодощі, а їхні діти мають віднайти їх. У Німеччині великодні яйця «приносить» заєць, до того ж шоколадний. Це має символічний зміст, оскільки заєць ще раз нагадує про весну і віддавна втілює плодючість. У Франції, коли на Великдень дзвонять у дзвони, прийнято обніматись та цілуватися на знак радості. Окрім традиційних по всій Європі молитов, в Італії існує традиція влаштовувати вистави театралізованого характеру. Ці постановки присвячені життю Христа, його стражданням, смерті і воскресінню. Відмінна риса грецького Великодня - гучні всенародні гуляння, адже Грецька православна церква робить акцент не на Христових стражданнях, а на радості Його воскресіння. Святкування Великодня триває 40 днів до Вознесіння. Весь цей час віруючі вітають один одного словами «Христос воскрес!», а храми залишаються прикрашеними квітами і червоними крашанками.

Захід виявився цікавим, колоритним, пізнавальним та веселим. Присутні отримали масу приємних вражень і змогли глибше зануритися у культуру інших країн світу.

Прикарпатський факультет

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X