Українська версія сайту

Тиждень права

10-12-2015

Процес розбудови правової держави і формування громадянського суспільства в сучасній Україні потребує виховання компетентних, відповідальних, свідомих громадян, бо діти – це наше майбутнє. Розв’язанню цієї проблеми сьогодні значною мірою перешкоджає певна суспільна пасивність, правові необізнаність і нігілізм, невміння вирішувати соціальні та особисті конфлікти правовими методами. У такій ситуації значно підвищується роль безперервної правової освіти та виховання учнів, яка передбачає створення системи навчання і виховання, направленої на формування нового, вищого рівня правової культури особистості, її ціннісних орієнтирів та активної позиції, як члена громадянського суспільства.

Тиждень права

З метою сприяння виховання учнів у дусі рівноправності, поваги до людської гідності та Батьківщини, зв’язку між правами та обов’язками шляхом формування знань, розвитку в учнів правової і громадянської компетентності, цінностей, умінь та навичок, досвіду захисту власної позиції, щороку в грудні у загальноосвітніх та вищих навчальних закладах проводиться «Тиждень права» до якого також долучились фахівці Прикарпатського факультету.

9 грудня викладач кафедри тактико-спеціальної, вогневої та фізичної підготовки Ігор Головня, у рамках проведення «Тижня права» провів інформаційну бесіду для учнів 8-9 класів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №16 міста Івано-Франківська на тему: «Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх». Під час бесіди учні дізналися про основні риси та сутність адміністративної та кримінальної відповідальності, заходи впливу, які застосовуються до неповнолітніх за вчинення адміністративних правопорушень та злочинів. Проведення таких занять із школярами, окрім освітнього, носять профілактичний характер, оскільки проблема вчинення правопорушень неповнолітніми є однією з актуальних проблем українського суспільства.

Тиждень права

Також у рамках заходу та на виконання п. 2.4. Плану основних заходів Національної академії внутрішніх справ на 2015/2016 навчальний рік, з метою здійснення профорієнтаційних заходів, спрямованих на забезпечення відбору кандидатів на навчання до НАВС у 2016 році, було проведено зустріч з учнями випускних класів, яким розповіли про попередні правила вступу до академії, перелік напрямів та спеціальностей за якими здійснюється підготовка фахівців, умови навчання, проживання, проведення дозвілля, занять спортом тощо.

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X