Українська версія сайту

Тактика слідчого огляду та освідування

01-03-2018

Одним із найголовніших завдань у підготовці здобувачів вищої освіти на Прикарпатському факультеті (м. Івано-Франківськ) є підготовка їх до виконання конкретних завдань, передбачених майбутньою практичною діяльністю.

Старший викладач кафедри кримінально-правових дисциплін та ОРД Олеся Процюк спільно з заступником начальника слідчого відділу Івано-Франківського ВП ГУНП в Івано-Франківській області капітана поліції Володимиром Дружгою провели бінарне заняття з навчальної дисципліни «Криміналістика» на тему: «Тактика слідчого огляду та освідування».

Під час заходу висвітлено сутність та види слідчого огляду, детально розглянуто всі етапи огляду місця події, особливості огляду трупа, освідування. Пояснені особливості застосування тактичних прийомів під час проведення огляду, використання науково-технічних засобів, звернена особлива увагу на роль кожного учасника цієї слідчої дії.

Володимир Дружга детально зупинився на висвітленні практичної складової в рамках обговорюваної теми, наголосив на важливості підготовки до проведення огляду, а також на необхідності ретельної фіксації її результатів та процесуальної грамотності складання протоколів. Слідчий навів приклади помилок, які допускають слідчі, внаслідок чого під час судового розгляду справи ці докази виявляються недостатніми.

Тактика слідчого огляду та освідування

Завершилось заняття плідною дискусією, курсанти активно ставили питання, на які отримали важливі поради від практичного працівника, що стануть корисними у їх подальшої діяльності.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X