Українська версія сайту

Святковий молебень

20-01-2016

Наш святий князь Володимир
Нарід ввесь обмив свій рідний
Йордан-водами святими,
Щоби правди став він гідний.
Де є віра в Боже слово,
Де любов є до Вітчизни
– Всіх вода-Йордан обновить,
Всіх Йордан-вода очистить.

Йордан, Водохреще, або Богоявлення - так називають третє і завершальне велике різдвяно-новорічне свято, яке відзначають 19-го січня. Вважається, що на Водохреща, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби. В цей день у всіх містах і селах, де є церкви, святять воду. Здавна наші предки вважали, що вода і вогонь – це основа для життя всього сущого на землі. Тому освяченню води споконвіку приділялася велика увага.

Святковий молебень

В народі освячену на Водохреще воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг. Нею освячують храми та домівки, її дають пити хворим, залишають відкритою ємкість з освяченою водою до наступного Водохреща. Залишається загадкою той факт, що водохрещенська вода не псується, не має запаху і може зберігатися протягом року.

Святковий молебень

19 січня біля каплички Пресвятої Богородиці на території Факультету № 3 відбулося освячення води протоієреєм Української православної церкви Київського патріархату Тарасом Дмитруком. У святковому молебні взяли участь працівники факультету, а також курсанти, які несуть службу у добових нарядах в цей день.

Святковий молебень

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X