Українська версія сайту

Спільними зусиллями – до правоохоронця високого рівня!

26-12-2014

Принцип поєднання теорії з практикою є основоположним у дидактичній науці, оскільки дозволяє домагатися високих показників у будь-якому виді діяльності, особливо – у правоохоронній.

Зважаючи на актуальність і важливість цього принципу для підготовки майбутніх працівників ОВС, які в умовах реформування правоохоронної системи нашої країни за фаховими критеріями повинні відповідати найвищим стандартам, навчальний процес у Прикарпатському факультеті НАВС організовано таким чином, щоб усебічно забезпечити й уможливити набуття курсантами не лише теоретичних, а й практичних умінь та навичок на всіх рівнях пізнання й оволодіння навчальним матеріалом.

Фахова підготовка майбутніх працівників міліції передбачає ґрунтовне володіння нормами кримінального й кримінально-процесуального законодавства, що дозволить об’єктивно встановлювати всі необхідні обставини кримінального правопорушення та правильно їх кваліфікувати, висувати версії, складати плани розслідування кримінальних проваджень, проводити окремі слідчі (розшукові) дії, тактичні операції тощо. Крім того, сьогоднішні курсанти націлюються на ефективне володіння процесуальними засобами розслідування злочинів, зокрема на правильне проведення слідчих (розшукових) дій, ухвалення обґрунтованих рішень у кримінальному провадженні й оформлення процесуальних актів та ін.

Спільними зусиллями – до правоохоронця високого рівня!

Для досягнення окреслених цілей викладачами факультету активно використовуються передовий досвід практичної діяльності правоохоронних органів і сучасні методи наукової організації праці, а науково-педагогічними працівниками кафедри КПД та ОРД зокрема протягом І семестру активно залучались практичні працівники територіальних ОВС до проведення навчальних занять. Варто зауважити, що найцікавішими виявилися заняття, проведені на базі практичних підрозділів.

Так, опановуючи тему з криміналістики, що стосувалася тактики пред’явлення для впізнання та слідчого експерименту, курсанти отримали цінні практичні поради і професійні рекомендації від заступника начальника відділу розслідування злочинів лінії карного розшуку СУ УМВС України в Івано-Франківській області майора міліції Ужели А. І. та заступника начальника відділу розслідування особливо важливих справ, злочинів, учинених організованими групами та злочинними організаціями, СУ УМВС України в Івано-Франківській області п/полковника міліції Зварича Я. Д.

Не менш пізнавальними й корисними були тричі проведені практичні заняття на базі Івано-Франківського слідчого ізолятора спільно із начальником відділення соціально-психологічної служби СІЗО УДПтС України в Івано-Франківській області капітаном внутрішньої служби Кухарчуком Р.В., на яких висвітлювалися практичні аспекти кримінально-виконавчого права стосовно основних засобів виправлення і ресоціалізації засуджених до позбавлення волі на певний строк. Також тричі курсанти 3 курсу мали змогу апробувати отримані теоретичні знання із навчальної дисципліни «Кримінальний процес» з теми «Міжнародне співробітництво під час кримінального провадження» під час практичних занять, проведених у Слідчому управлінні УМВС в Івано-Франківській області. Досвідом роботи ділився заступник начальника ОМВ СУ УМВС України в Івано-Франківській області підполковник міліції Плахта В. В. Крім цього, досвідчений офіцер мав змогу ще двічі брати участь у практичних заняттях із завтрашніми випускниками Прикарпатського факультету НАВС із навчальної дисципліни «Кваліфікація окремих видів злочинів», де детально розглядалися проблеми кваліфікації злочинів проти громадського порядку та моральності.

В останній тиждень навчання перед зимовою сесією до закладу двічі завітав старший слідчий в ОВС – криміналіст відділу розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров’я особи, СУ УМВС в Івано-Франківській області майор міліції Шубинець І. Ю., який поділився секретами своєї професійної майстерності під час практичних заняттях із криміналістики на тему «Методика розслідування злочинів проти статевої свободи і статевої недоторканості особи».

Спільними зусиллями – до правоохоронця високого рівня!

Як засвідчила практика, така форма проведення практичних занять є доволі ефективною та дієвою для професійного становлення особистості майбутнього працівника ОВС, сприяє кращому засвоєнню теоретичних знань курсантами і дозволяє краще адаптувати молодих правоохоронців до подальшої фахової діяльності.

Прикарпатський факультет

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X