Українська версія сайту

Службові конфлікти та їх причини

19-05-2021

Саме цю тему обговорювали здобувачі вищої освіти Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) НАВС на бінарному занятті з конфліктології, організованому доцентом кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Олександрою Пташник-Середюк і старшим психологом відділу психологічного забезпечення управління кадрового забезпечення ГУНП у Львівській області майором поліції Наталією Бардин.

Службові конфлікти та їх причини

Заняття розпочалося із психологічної вправи для знайомства, під час якої кожен учасник повинен був схарактеризувати свою головну рису за початковою літерою імені й озвучити власне життєве кредо. Це сприяло встановленню комунікативного контакту між учасниками заняття, оскільки практичний працівник був на зв’язку через онлайн платформу Zoom.

Службові конфлікти та їх причини

Далі курсантів поділили на чотири групи, кожна з яких отримала завдання описати моделі поведінки, що призводять до конфліктів у взаєминах між поліцейськими, а також емоції, які відчуває людина в конфліктній ситуації. Наступним етапом був аналіз алгоритму вирішення конфлікту й основних правил спілкування поліцейських у конфліктних ситуаціях на прикладах стратегій поведінки в конфлікті.

Службові конфлікти та їх причини

На завершення заняття практичний працівник виокремила «табу» поведінки в конфліктній ситуації: оцінка співрозмовника, приписування негативних намірів, демонстрування власної величі, приписування вини за ситуацію, ігнорування інтересу співрозмовника.

Службові конфлікти та їх причини

 

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ) 

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X