Українська версія сайту

Семінар з адвокатом

01-12-2017

З метою поглиблення та розширення знань у курсантів з кримінального процесу, 30 листопада кафедрою кримінально-правових дисциплін та оперативно-розшукової діяльності Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ), за підтримки Івано-Франківської обласної асоціації адвокатів, було організовано тренінг-семінар з адвокатом Сергієм Мізиком.

Семінар з адвокатом

Сергій Іванович має значний досвід у здійсненні захисту прав осіб в кримінальних провадженнях про злочини у сфері економіки, службової діяльності, насильницькі та корисливі посягання, яким із задоволенням поділився з курсантами. Так, зокрема, на зустрічі були розглянуті питання: який правовий статус адвоката-захисника на досудовому розслідуванні і як відбувається його реалізація; як будуються взаємовідносини між стороною захисту та обвинувачення; які є механізми захисту від впливу чи тиску з тієї чи іншої сторони провадження; як змінюються підходи у пошуку правового консенсусу, враховуючи нові тенденції на шляху реформування правоохоронних органів та практики європейського права. На ці та багато інших запитань учасники тренінгу отримали ґрунтовні та вичерпні відповіді.

Також спікер наголосив на тому, що взаємовідносини адвоката і слідчого - це взаємини процесуальних супротивників. Однак вони не завжди протікають в умовах конфронтації. Можливі методи співпраці, коли знайдено розумний вихід з конфліктної ситуації. Але абсолютно однакових цілей у цих учасників кримінального процесу не може бути.

Враховуючи, що взаємини між слідчим і адвокатом можуть впливати не тільки на кримінальне провадження в цілому, а й на реалізацію іншими учасниками своїх прав, переконані, що подібні зустрічі із практикуючими адвокатами є корисними та необхідними для підготовки молодих фахівців.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X