Українська версія сайту

Розпочато практичний тренінг «Протидія кіберзлочинності»

05-03-2018

28 лютого на Прикарпатському факультеті (м. Івано-Франківськ) відбулось урочисте відкриття практичного тренінгу «Протидія кіберзлочинності», на яке завітали начальник відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Івано-Франківській області, підполковник поліції Андрій Ужела та інспектор відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області, лейтенант поліції Степан Максим'юк.

Так протягом першого семестру кращі здобувачі вищої освіти Прикарпатського факультету слідчої спеціалізації брали участь у тренінгу «Слідчий-криміналіст», де оволодівали тактикою застосування криміналістичної техніки та методикою проведення окремих слідчих (розшукових) дій. За результатами підсумкового тестового контролю 23 учасника тренінгу отримали сертифікати.

Розпочато практичний тренінг «Протидія кіберзлочинності»

Продовжуючи практику проведення тренінгових занять, за ініціативи кафедри кримінально-правових дисциплін та ОРД, для курсантів випускних курсів розпочався тренінг «Протидія кіберзлочинності», який будуть проводити виключно практичні працівники відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області Карпатського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції Національної поліції України та слідчих слідчого управління ГУ НП в Івано-Франківській області, що мають не один рік досвіду роботи в цій галузі.

Під час зустрічі Андрій Ужела наголосив та тому, що сучасне суспільство вимагає від працівника поліції високого культурного рівня, освіченості, здатності до самоосвіти та самовдосконалення, уміння застосовувати свої знання в різних сферах правоохоронної діяльності. Зазначив, що стрімкий розвиток інформаційних технологій, розширення виробництва технічних засобів і сфери застосування комп’ютерної техніки породили новий вид суспільно небезпечних діянь – кіберзлочинність. І тому в поліції постала необхідність на підготовці кадрів з у сфері протидії злочинам, пов’язаним з використанням комп’ютерних технологій, а також проведення слідчих (розшукових) дій.

Розпочато практичний тренінг «Протидія кіберзлочинності»

На першому ознайомчому занятті здобувачам вищої освіти було пояснено умови участі у тренінгу, тематику занять та основні компетенції, які отримають учасники на фінальному етапі. Курсантів навчатимуть отримувати інформацію в мережі інтернет, що становить оперативний інтерес, за допомогою IP-адресу визначати фізичне місцезнаходження конкретної особи, за номером телефону збирати інформацію про особу тощо.

Перше заняття зібрало багато бажаючих пройти тренінг та завершать його лише ті, які пройдуть всі етапи навчання, покажуть високі показники за результатами тестування та стануть щасливими власниками сертифікатів.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X