Українська версія сайту

Раціональне дозвілля

20-11-2017

Стимулювання пізнавальної активності курсантів на Прикарпатському факультеті (м. Івано-Франківськ) НАВС відбувається за допомогою діяльності гуртків раціонального дозвілля. Окрім можливості займатися в хореографічному, туристичному, вокально-інструментальному гуртках, курсанти також мають змогу глибше пізнати свій внутрішній світ, духовно збагатитися, самовдосконалитися за допомогою театрального мистецтва. Театральний гурток на факультеті є синтезом літературної та музичної діяльності, що підтверджено низкою заходів, проведених керівником гуртка за участю курсантів і студентів усіх курсів.

Раціональне дозвілля

Днями з нагоди 179-ї річниці від дня народження Івана Семеновича Нечуя-Левицького – українського письменника, перекладача, прозаїка – курсанти старших курсів та керівник театрального гуртка Прикарпатського факультету інтерпретували повість «Кайдашева сім’я». Виступ мав на меті не тільки показати актуальність тематики буденного життя української сім’ї, а й змусити кожного у залі задуматись над тим, чи не перейняли, бува, ми звички Кайдашів, може, саме егоїзм кожного з нас є причиною негараздів у сучасному суспільстві.

 

Раціональне дозвілля

На імпровізованій сцені ожила трагікомічна розповідь про життя сім’ї, якій властиві колорит, гумор та невимушеність. На виконавців головних ролей була покладена велика відповідальність, адже кожним словом, кожним жестом вони мали передати образи та ситуації, увіковічнені І. Нечуєм-Левицьким. З упевненістю констатуємо, що виконавцям це вдалося: кожне слово звучало не просто так, а з неабиякою енергетикою та подачею. Як зазначав Іван Франко про повість, «се переважно буденна мова українського простолюддя, проста, без сліду афектації, але проте багата, колоритна і повна тої природної грації, якою вона визначається в устах людей з багатим життєвим змістом. З огляду на високоартистичне змалювання селянського життя і добру композицію повість належить до найкращих оздоб українського письменства».

 

Раціональне дозвілля

Учасники театрального гуртка поставили собі за мету зацікавити курсантів та студентів першого курсу, які були основними гостями заходу, та залучити їх до культурно-виховного життя факультету, щоб наступною постановкою глядачів порадували учасники театрального гуртка першого курсу. І це їм вдалося: курсанти першого курсу загорілися бажанням продовжити традиції інсценувань, тому найближчим часом працюватимуть у театральному гуртку над постановкою Андріївських вечорниць.

Бажаємо всім членам театрального гуртка успіху, сили, творчих злетів та втілення нових задумів.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X