Українська версія сайту

Проведення факультативних занять на базі практичних підрозділів

15-03-2018

14 березня на базі Івано-Франківського НДЕКЦ МВС України кафедрою кримінально-правових дисциплін та ОРД Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) за участю старшого судового експерта сектору технічних досліджень документів і почерку відділу криміналістичних досліджень Володимира Іванюка було проведено факультативне заняття на тему: «Підробка грошей, цінних паперів, марок акцизного податку, документів: юридичний аналіз, особливості розкриття та розслідування злочинів з такими предметами».

Проведення факультативних занять на базі практичних підрозділів

В цілому підготовка висококваліфікованих працівників для органів досудового розслідування передбачає досконале володіння ними кримінально-процесуальним законодавством, а також криміналістичними вміннями та навичкам. З цією метою для курсантів Прикарпатського факультету на постійній основі проводяться факультативні заняття з поглибленого вивчення кримінально-правових дисциплін.

Проведення факультативних занять на базі практичних підрозділів

Так, під час заняття Володимир Іванюк звернув увагу слухачів на особливості юридичної конструкції даних складів злочинів, нагадав процесуальний порядок виявлення підроблених предметів, їх огляду, направлення на дослідження, ознайомив з документами та іншими матеріальними носіями інформації, які виступають об’єктом технічної експертизи документів, розкрив загальні питання методики таких досліджень, вказав на що слідчому треба звертати увагу, щоб не втратити доказову інформацію. Також на занятті курсанти мали змогу безпосередньо ознайомитись з об’єктами дослідження, побачити на них сліди підробки.

Отримавши цікаву та важливу інформацію, у здобувачів виникло багато запитань, найбільше з яких стосувалися помилок, яких припускаються слідчі при направленні матеріалів на дослідження та від чого залежить категорична ствердність висновку щодо підробки документа, на що отримали вичерпні відповіді.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X