Українська версія сайту

Прикарпатці вшанували подвиг ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

14-12-2017

Чорнобиль — це мука і трагедія, це подвиг і

безсилля, це пам’ять. Це наш нестерпний біль.

Більше тридцяти років тому, 26 квітня, тихої теплої ночі, напоєної запахом весняної землі, сталася найбільша техногенна катастрофа в історії людства – вибух на Чорнобильській атомній електростанції, що за 112 кілометрів південніше від Києва. Серед усіх трагедій, які пережило людство, чорнобильська катастрофа не має аналогів за масштабами штучного забруднення екології, негативного впливу на здоров’я та психіку людей, їх соціальні, економічні і побутові умови життя. Чорнобильська трагедія в одну мить змінила долі тисяч людей, пройшла «червоною лінією» крізь всі сфери їх життя – від академічної науки до соціального побуту.

 

Прикарпатці вшанували подвиг ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

Виросло вже наступне покоління, яке відчуло на собі проблеми трагедії, але ми щороку згадуємо ті події, привертаємо увагу, як української так і світової спільноти, до страждань людей, які зазнали руйнівної дії радіації, а це 3 млн. 100 тис. наших співвітчизників і жителів інших сусідніх держав. Серед них і ті, хто захистив світ від страшної біди ціною свого життя.

 

Прикарпатці вшанували подвиг ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

14 грудня постійний та перемінний склад Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) переглянули документальний фільм «Чорнобиль: як це було», що розповідає про працівників органів внутрішніх справ, пожежників та працівників ЧАЕС, які одні з перших кинулися на боротьбу з смертельним ворогом. Молоді люди в пошані схилили голови перед подвигом тих, хто з гідністю став на захист свого народу, не зрадивши присязі та поклали квіти до пам’ятника чорнобильцям Прикарпаття.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X