Українська версія сайту

Першість факультету № 3 з перетягування каната

01-12-2016

«Для відповідності краси і здоров'я потрібна не тільки освіта в області науки і мистецтва, але і заняття все життя фізичними вправами, гімнастикою»
Платон

Перетягування каната - забавна і весела гра, яка є ще й командним видом спорту. Спочатку перетягування каната було ритуальним обрядом. Він з'явився ще в глибоку давнину. Наприклад, в стародавній Індії таким чином намагалися викликати дощі в посушливий час року. З часом ритуальні обряди зазнали значних змін, і це дійство перестало бути чимось містичним. Зате стало командною грою. В одній з гробниць пустелі Сахара виявили наскальний живопис із зображенням кількох спортсменів, які перетягували мотузку. Це була своєрідна гра сили, яка набула поширення і на території сучасної Європи.

Першість факультету  № 3 з перетягування каната

Змагання з перетягування каната зараз досить популярні і вважаються одним із найбільш цікавих видів спорту. Не кажучи вже про те, що це гарний спосіб розважитися з друзями. Окрім того, перетягування каната - гра, яка розвиває не лише спритність і витривалість, але й виховує командний дух. У ній неможливо розслабитися і грати упівсили, інакше це буде помічено партнерами.

29 листопада на факультеті №3 (м. Івано-Франківськ) відбулися змагання з першості факультету по перетягуванню каната серед навчальних взводів першого-третього курсів. У нелегкій та завзятій боротьбі перемогу отримала 203 навчальна група. Друге місце посіла команда 205 групи і третє – 103 група.

Вітаємо переможців та бажаємо досягнення успіхів у інших видах спорту. Адже це є дієвий спосіб боротьби з моральною втомою. Окрім того, регулярні заняття спортом покращують емоційний стан, а це в свою чергу призводить до підвищення загального самопочуття.

Першість факультету  № 3 з перетягування каната

Факультет № 3 (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X