Українська версія сайту

Перша міжнародна франкофонна конференція в Україні

06-11-2017

Андрій Білас, доцент кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ), взяв участь у Першій міжнародній франкофонній конференції в Україні "Мови, науки і практики", організаторами якої виступили КНУ ім. Тараса Шевченка, Посольство Франції в Україні та міжнародна асоціація "Університетська агенція франкофонії". Конференція проходила на базі Інституту філології університету.

Перша міжнародна франкофонна конференція в Україні

У церемонії урочистого відкриття заходу взяли участь посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, посол Бельгії в Україні Люк Якобс, заступник міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич, директор Бюро Центральної та Східної Європи Університетської агенції франкофонії Мохамед Кетата.

Дводенна конференція "Мови, науки та практики" мала на меті підвищити роль наукових досліджень мови в Україні, посприяти обміну досвідом та практичними результатами роботи між викладачами, науковцями та аспірантами України, країн центральної та Східної Європи та франкофонних країн світу.

Також метою заходу є сприяння науковому співробітництву та створенню спільних дослідницьких проектів. Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон заявила: “Якщо такі проекти з'являться, ми охоче надамо їм свою підтримку”.

Перша міжнародна франкофонна конференція в Україні об'єднала 172 учасники з 11 країн світу, серед яких провідні науковці з Франції, Бельгії, Швейцарії, Канади, Алжиру, Румунії, Молдови і Чорногорії, для яких франкофонія – важлива на політичному, соціальному, науково-дослідному рівні.

До присутніх на відкритті Першої франкофонної конференції звернувся і Посол Бельгії Люк Якобс. Він розказав, як за три роки своєї роботи в Україні його тішить кількість ідей та проектів, які кожного року з'являються і реалізовуються. Мохамед Кетата, директор агенції з питань франкофонії в Центральній та Східній Європі, сказав, що вперше в Києві, і подякував кафедрі романської філології, на чолі з проф. Георгієм Крючковим, за високу організацію заходу.

Перша міжнародна франкофонна конференція в Україні

Така подія важлива для інтернаціоналізації. Вивчення європейських мов, академічний обмін студентів і викладачів, взаємозбагачення культур – важливі пріоритети у міжнародних університетських зв'язках, а конференція франкофонів – один із заходів, який сприяє їхньому зміцненню.

Предметом обговорення наукової конференції були питання мовознавчого характеру, зокрема, лексикології, прагматики і дискурсивного аналізу, когнітивістики та порівняльного аналізу мовних систем, дослідження літературних процесів, а також проблеми застосування нових методів навчання французької мови як професійної і дослідження в галузі економіки і техніки. Наукова секція з перекладознавства розглядала питання удосконалення підготовки перекладачів, машинного перекладу, різночасового перекладу, перекладу в епоху пост-правди, перекладу асоціативних реалій, інтерпретації демотиватора як прагматичного засобу створення каламбура в українській, англійській та французькій мовах, граматичних та семіотичних проблем перекладу.

 

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X