Українська версія сайту

Патріотичне виховання молоді на Прикарпатті

30-09-2016

Давно відому істину – «поєднувати приємне з корисним» – 28 вересня реалізували студенти III курсу факультету № 3 (м. Івано-Франківськ) Національної академії внутрішніх справ. Щоб раціонально використати вільний від навчання час і розширити свої знання у сфері історико-культурної розбудови України та військової справи студенти разом зі своїм куратором - доцентом кафедри кримінально-правових дисциплін та оперативно-розшукової діяльності Габудою А.С. відвідали філію Національного військово-історичного музею України – музей «Герої Дніпра».

Патріотичне виховання молоді на Прикарпатті

Під час екскурсії, студенти дізналися, що музей має давню історію. Його було відкрито у 1966 році, як музей бойової слави 38-ї загальновійськової армії, доля якої нерозривно пов’язана з Україною, і яка брала участь у звільненні від нацистських загарбників Прикарпаття. Особливі враження залишилися від експозиції «Збройні сили України та захист суверенітету, територіальній цілісності і недоторканості держави» із стаціонарною виставкою «Неоголошена війна Україні», тематика якої присвячена АТО на сході України через призму участі у ній прикарпатських бійців.

Студенти змогли розглянути різноманітну колекцію зразків стрілецької зброї, інженерних та артилерійських боєприпасів, спорядження, засобів зв’язку, а з окремими експонатами - потренуватися в розбиранні і збиранні зброї. Із захопленням вони сприйняли розповіді екскурсовода про відвагу та героїчні подвиги земляків – мешканців Івано-Франківщини. Однак, була у них можливість ознайомитись і з сумною сторінкою сьогодення – поіменним списком загиблих і померлих воїнів - мешканців області.

Патріотичне виховання молоді на Прикарпатті

Похід у музей викликав у студентів неабияку зацікавленість з приводу еволюції озброєння, так як екскурсія дозволила не тільки поглибити знання з історії, а й отримати інформацію, яка буде корисною під час здобуття спеціальності на військовій кафедрі. Також, кожному, хто взяв участь у даному заході, побачене не дозволить залишитись байдужим до розбудови нашої держави, забути героїв, які віддали своє життя за майбутнє України, і завжди буде їх супроводжувати на шляху становлення справжніми патріотами.

Факультет № 3, м. Івано-Франківськ

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X