Українська версія сайту

Основні аспекти здійснення адміністративного нагляду

27-02-2018

26 лютого у Прикарпатському факультеті (м. Івано-Франківськ) науково-педагогічними працівниками кафедри адміністративних та цивільно-правових дисциплін було організовано зустріч здобувачів вищої освіті зі старшим дільничним офіцером відділу превенції Івано-Франківського відділу поліції Лесею Юрчило. Метою зустрічі було обговорення соціально-правової сутності адміністративного нагляду за особами, звільненими з місць позбавлення волі.

Основні аспекти здійснення адміністративного нагляду

Під час зустрічі висвітлювалися питання порядку здійснення адміністративного нагляду за особами, які звільнилися з місць позбавлення волі. Основну увагу було зосереджено на заходах, які здійснюються дільничними офіцерами поліції щодо різної категорії груп адмінпіднаглядних. Леся Юрчило наголосила на тому, що дільничний офіцер поліції повинен забезпечити спостереження та контроль за своєчасним прибуттям до обраного місця проживання адмінпіднаглядного, своєчасністю реєстрації у відділку поліції, систематично проводити з ним бесіди щодо відповідальності за порушення громадського порядку та прав інших громадян. Вона зазначила, що з метою запобігання вчиненню піднаглядними правопорушень, працівники поліції мають право, відповідно до чинного законодавства, в будь-який час доби безперешкодно входити в жилі приміщення піднаглядного з метою перевірки, викликати його для бесіди у відділок поліції або службове приміщення дільничного офіцера поліції, вимагати усні та письмові пояснення з питань, пов’язаних із виконанням правил адміністративного нагляду.

Окремо, дільничний офіцер зупинилася на тому, яким чином залежить подальша доля осіб, які перебувають під адміністративним наглядом, від соціальних норм та відношення суспільства, зокрема наводила приклади з життя осіб, що перебували під адміністративним наглядом, і як за допомогою роботи дільничного офіцера поліції та допомоги з боку сусідів і друзів,особа змогла стати соціально потрібною та значущою й реалізувати себе.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X