Українська версія сайту

Новели виконавчого провадження

26-05-2021

За такою назвою доцент кафедри публічного та приватного права Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) НАВС Ольга Таран провела для студентів 4-го курсу тренінг, присвячений особливостям примусового виконання судових рішень у цивільних справах і сучасному стану правового регулювання виконавчого провадження.

Новели виконавчого провадження

Під час тренінгу активізовано знання здобувачів вищої освіти щодо змісту виконавчого провадження, його сторін, виконавчих документів і порядку пред’явлення їх до примусового виконання. Окремо висвітлено правовий статус стягувача та боржника у виконавчому провадженні, порядок сплати авансового внеску, внесення та пошуку даних в Автоматизованій системі виконавчого провадження.

Новели виконавчого провадження

Ольга Таран ознайомила студентів з основними новелами законодавства у сфері виконавчого провадження, зокрема щодо введення електронної форми виконавчого документа й обов’язку виконавця проводити індексацію розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі, що спрощує доступ до виконавчого провадження та забезпечує його ефективність в епоху активного розвитку цифрових технологій.

Увагу учасників тренінгу було спрямовано на порядок арешту коштів у межах Автоматизованої системи виконавчого провадження, що з квітня 2021 року поширюється не тільки на боржників зі сплати аліментів, а й на інші категорії виконавчих документів, зокрема штрафи за порушення Правил дорожнього руху та заборгованість за житлово-комунальні послуги.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ) 

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X