Українська версія сайту

"Ні, я жива, я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає!"

02-03-2016

Крізь роки промовляє до нас Леся Українка, вклавши у вуста Мавки, героїні чудової "Лісової пісні", ці особливо яскраві слова, що стали пророчими для самої поетеси, яка в собі, у своєму серці несла вогонь поезії, вогонь любові. Ця тендітна жінка виявилася мужнішою за багатьох чоловіків, бо інколи мужність потрібна вже для того, щоб просто жити.

Творчість Лесі Українки, на переконання сучасних літературознавців, багато в чому визначила розвиток модерністських тенденцій у літературі ХХ століття. Її неоромантична, символістська поезія та драматургія означили на рубежі віків увагу до нових цінностей, нових філософських, буттєвих проблем, а персонажі-бунтарі поетеси вирізняються, насамперед, вольовитістю, цілеспрямованістю та стоїчною готовністю до боротьби і протистояння "оспалому" загалові.

25 лютого вся громадськість відзначає 145 річницю з дня народження великої дочки українського народу, яка золотими літерами вписала свою творчість в культурну спадщину нашої нації, підіймаючи її до рівня кращих зразків світового красного письменства.

Особовий склад факультету №3 (м. Івано-Франківськ), серед якого чимало прихильників і шанувальників творчості Лесі Українки, також долучився до загальнонаціонального святкування, підготувавши літературно-музичний вечір "Ні, я жива, я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає!".

Підготовка до святкування була особливо піднесеною, оскільки чимало курсантів і студентів факультету з великим ентузіазмом поставилися до цього дійства, готуючи декламування поезій, розучуючи музичні твори на

Старання молодих артистів мали неабиякий успіх, оскільки всі виступи на літературно-музичному вечорі тепло сприймалися глядачами, особливо – "Лісова пісня". Не оминуло увагу присутніх й художнє оформлення сцени для вистави, зокрема виконані руками курсантів декорації, які створювали реалістичне тло подій драми й надихали акторів на професійне виконання ролей.

Натхнені творчістю та креативністю, учасники новоствореного драматичного гуртка сповнені бажання й надалі удосконалювати свою театральну майстерність і вже зараз активно починають готуватися до проведення на факультеті Шевченківських днів.

Факультет №3 (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X