Українська версія сайту

На Прикарпатському факультеті розпочалися Шевченківські дні

28-02-2018

25 лютого за старим стилем виповнилося 204 роки з дня народження великого Кобзаря, духовного провідника українського народу. З нагоди цієї річниці на Прикарпатському факультеті (м. Івано-Франківськ) розпочалися Шевченківські дні. Для здобувачів вищої освіти кафедрою соціально-гуманітарних дисциплін було організовано перегляд українського документального історичного кіносеріалу «Тарас Шевченко. Заповіт». 12-серійний фільм є безпрецедентний за масштабом, сюжетними колізіями, кількістю історичних персонажів, що детально, без фальсифікацій, всеохопно розповідає про життя і творчість Шевченка.

На Прикарпатському факультеті розпочалися Шевченківські дні

Українська земля щедра на таланти, які повсякчас примножують її славу та формують національну культуру. Ім’я Тараса Григоровича золотими літерами вкарбовано в пантеоні національних геніїв України, але, найголовніше, пам’ять про Великого Кобзаря живе в серцях усіх українців.

Шевченко є явищем української духовності, могутнім джерелом національної самосвідомості, учасником історичного життя народу, порадником, батьком, навіть пророком майбутнього та апостолом правди, символом нашої Батьківщини. Кобзар завжди вірив у високе покликання нашої Вітчизни, а нам належить звершити це покликання згідно з його пророчим заповітом.

На Прикарпатському факультеті розпочалися Шевченківські дні

Сьогодні нам потрібне його слово. Черпаймо з нього цілющі краплини власної національної гідності, без якої не буває поваги з боку інших народів. Учімося в нього великої і святої науки – любити Україну і бути її гідними синами й дочками.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X