Українська версія сайту

Музей родинних професій

11-04-2016

Музей – це аж ніяк не склад, де все тихо припадає пилюкою, не комора накопичених протягом попередньої історії речей, котрі чомусь мають бути в кожної держави (атрибут, так би мовити). За сучасних умов він є інтелектуально-культурним епіцентром, де люди можуть прийти, щоб усебічно розвиватися й спілкуватися, креативний простір, де можливо провести час справді із задоволенням. Музеї є чудовим майданчиком, у якому відвідувачі можуть доторкнутися до культури та історії предків, матеріалізувати їх для себе.

Музей родинних професій

Одним з таких цікавих майданчиків Івано-Франківська є музей родинних професій, створений на подвір'ї власної садиби заслуженим журналістом України Романом Фабрикою, який 10 квітня відвідали курсанти факультету № 3 (м. Івано-Франківськ). В музеї відвідувачі мали змогу ознайомитися із експозицією, яка розповідає про 150 родинних професій за останні двісті років. Були в родині свої пасічники й архітектори, ковалі й лікарі, будівельники та геологи, шахтарі й музиканти, а ще агрономи, зоотехніки, вчителі, садоводи… І само-собою добрі ґазди, майстровиті люди, які уміли «з нічого зробити щось».

Курсанти з цікавістю розглядали сотні інструментів, пристроїв, механізмів, апаратів, численні атрибути багатьох професій, предмети побуту, різноманітне домашнє начиння... За словами власника, цей музей — скромний дар колишнім трудівникам-ремісникам, а також тим, хто нині своєю невтомною працею продовжує нелегку естафету.

Після відвідування такого неординарного музею, курсанти ділилися враженнями зі своїми товаришами і констатували, що дивлячись на ці, здавалося б, буденні, давно знайомі речі та предмети, і наче бачиш засмаглі руки відомих і невідомих хліборобів, ткачів, столярів, шевців, столярів.

Музей родинних професій

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X