Українська версія сайту

Михайло Грушевський – державний та політичний діяч України

20-02-2018

19 лютого кафедрою соціально-гуманітарних дисциплін Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) проведено круглий стіл, присвячений видатному українському державному та політичному діячеві, Голові Центральної Ради Української Народної Республіки першої у XX столітті незалежної Української держави, історику і організатору вітчизняної науки Михайлу Грушевському під назвою «Михайло Грушевський – державний та політичний діяч України».

Михайло Грушевський – державний та політичний діяч України

У заході взяли участь керівництво факультету, науково-педагогічні працівники кафедри та здобувачі вищої освіти. До присутніх з вітальним словом звернулася декан факультету Юлія Терещенко, яка підкреслила важливість та актуальність дослідження тематики круглого столу. Вона зазначила, що епіграфом до цього заходу є влучні слова Михайла Грушевського: «…суспільність, що має віру в себе, мусить мати і відвагу глянути на неприкрашену правду свого минулого, щоб зачерпнути в ній не зневіру, а силу».

У ході роботи круглого столу було обговорено сучасні підходи до розуміння науково-педагогічної та державотворчої спадщини Михайла Грушевського. Жваві обговорення та дискусії викликали питання про президентство Михайла Грушевського. Здобувачі вищої освіти показали високий рівень теоретичних знань і практичних навичок аналізу історичних джерел.

Михайло Грушевський – державний та політичний діяч України

Підводячи підсумки «круглого столу» професор кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Сергій Кваша зазначив, що у майже двох тисячах наукових та науково-публіцистичних працях Михайло Грушевський переконливо довів, що український народ має свою багатовікову історію і культуру, і має право на власну державність. Як громадсько-політичний діяч М. Грушевський пройшов шлях від одного з засновників національно-демократичної партії Галичини і Товариства українських поступовців у Києві до провідного творця засад української незалежної держави – керівника Центральної Ради і першого президента Української Народної Республіки.

Сучасне і майбутнє віддасть йому належне.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X