Українська версія сайту

Lifehack. Особливості інтерв’ювання та консультування громадян

07-09-2018

Використання системи інструментів міжособистісних комунікацій для консультанта юридичної клініки починається, як правило, зі спілкування з людиною, що звернулася до нього за правовою допомогою. У свідомості курсанта-консультанта, до якого вперше звернулися за професійною порадою, виникає безліч питань.

Lifehack. Особливості інтерв’ювання та консультування громадян

Першочерговою проблемою є вміння встановлювати психологічний контакт з людиною, враховуючи її гендерні особливості, вік, соціальний статус, настрій на момент початку інтерв’ювання. Тим часом думати ніколи, до консультанта прийшли за порадою по конкретній справі, за вирішенням життєво важливої проблеми. Не можна показати невпевненість, безпорадність, відсутність професіоналізму.

Lifehack. Особливості інтерв’ювання та консультування громадян

Для допомоги у набутті навичок з консультування та інтерв’ювання керівником юридичної клініки «Феміда» Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) Катериною Данченко, начальником відділу безоплатної первинної правової допомоги Івано-Франківського міського центру безоплатної вторинної допомоги Марією Коляджин та доцентом кафедри адміністративних та цивільно-правових дисциплін Ольгою Таран проведено Lifehack із консультування та інтерв’ювання громадян.

Для досягнення максимального ефекту членів юридичної клініки було розділено на три команди: зелену, червону та синю. З кожної команди було відібрано одну особу, яка грала роль громадянина, якому необхідна юридична допомога та одну особу, яка проводила інтерв’ювання. Фабули кожної із ситуацій роздані окремо і були максимально наближеними до реалій. Решта учасників обговорювали та оцінювали кожен окремий вид та характер консультації, звертали увагу на недоліки та обговорювали можливості побудови комунікації з клієнтами.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X