Українська версія сайту

Круглий стіл на тему: “Legal liability of foreigners: problems and ways of their solution”

02-04-2018

Сьогодні на базі Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) НАВС науково-педагогічними працівниками проведено англомовний захід для курсантів 3-го курсу на тему: “Legal liability of foreigners: problems and ways of their solution”. Під час заходу обговорювалися найбільш актуальні питання, щодо кримінальної, цивільної та адміністративної відповідальності іноземців на території України.

Круглий стіл на тему:  “Legal liability of foreigners: problems and ways of their solution”

На території Західної України, зокрема в м. Івано-Франківськ проживає велика кількість іноземців, це і навчання в вищих навчальних закладах, укладання шлюбів, створення бізнесу, близьке розташування кордонів, тощо. І тому працівник поліції, який забезпечує правопорядок в даному регіоні, повинен достеменно знати, вміти роз’яснити іноземцям їх права та обов’язки, порядок притягнення до юридичної відповідальності, а також володіти іноземною мовою.

Круглий стіл на тему:  “Legal liability of foreigners: problems and ways of their solution”

Так, Катерина Данченко, старший викладач кафедри кримінально-правових дисциплін виступила з доповіддю «Сriminal liability of legal entities», зокрема про проблеми регулювання кримінальної відповідальності юридичних осіб та особливості застосування покарання до юридичних осіб іноземців. Таран Ольга, доцент кафедри адміністративних та цивільно-правових дисциплін підняла досить актуальну на сьогодні проблему «Contraction of Marriage between citizens of Ukraine and foreigners», де зокрема було порушено питання розірвання шлюбу з іноземцем та особливості отримання права на вивіз дитини після розлучення. Так, Віктор Дзеньків, викладач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін обговорив «Protection of stateless persons from arbitrary detention», та розповів про особливості затримання осіб без громадянства. На завершення заходу Микола Гелемей, старший викладач кафедри кримінально-правових дисциплін розказав про особливості правового регулювання прав та свобод іноземців на території України.

Круглий стіл на тему:  “Legal liability of foreigners: problems and ways of their solution”

Активність сприйняття курсантами інформації показала важливість та доцільність проведення подібних заходів. Курсанти не тільки задавали питання, але й активно обговорювали з науково-педагогічними працівниками проблемні аспекти юридичної відповідальності іноземців та осіб без громадянства виключно іноземною мовою.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X