Українська версія сайту

Лінгвістично-юридична естафета для першокурсників

16-09-2020

Ми схильні довіряти життєрадісним і щирим людям, а тому, щоб стати майстром своєї справи, треба не лише володіти фаховими навичками, а й учитися правильно висловлювати свої думки, радіти щоденним дрібницям і в усьому шукати позитив.

Для згуртування колективу здобувачів вищої освіти 1-го курсу Прикарпатського факультету (м. Івано-Франківськ) НАВС, які після табірного збору тимчасово розпочали навчання в навчально-науковому інституті № 1, а також, щоб долучити до краси українського слова, науково-педагогічні працівники кафедри соціально-гуманітарних дисциплін проводять тренінгові заняття, майстер-класи, вікторини, брейн-ринги.

Зокрема, доцент кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Володимир Яслик 15 вересня у форматі лінгвістично-юридичної естафети провів тренінгове заняття з культури публічного виступу. Курсанти змагалися поетапно, відповідаючи на питання із цікавинками й добираючи жаргонні відповідники до слів літературної мови, утворюючи в такий спосіб своєрідні оказіоналізми. Капітанів команд обрали з-поміж командирів навчальних груп. Також із кожної команди визначили оратора-мислителя, який імпровізовано пояснював крилаті вислови давньогрецьких філософів, отримуючи для своєї команди додаткові бали. Надзвичайно сподобався здобувачам конкурс «Юридичний рахунок», під час якого команди мали змогу продемонструвати свою математичну обізнаність і розв’язати закодований у юридичних поняттях математичний вираз.

Лінгвістично-юридична естафета для першокурсників

    Такі міждисциплінарні зв’язки розвивають критичне мислення, дають змогу швидко виконувати нестандартні завдання. Наостанок провели конкурс, який викликав неабияке захоплення: завдання його – визначити за описом українську пісню та заспівати її. Тренінг символічно завершили рядками з пісні: «Приїжджайте в Прикарпаття, приїжджайте, люди добрі, завше будуть раді вам…».

 

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X