Українська версія сайту

Нотаріус – гарант законності та дотримання прав людини

15-04-2019

Під таким девізом на Прикарпатському факультеті (м. Івано-Франківськ) доцентом кафедри адміністративних та цивільно-правових дисциплін Ольгою Таран спільно із приватним нотаріусом Івано-Франківського міського нотаріального округу, головою відділення Нотаріальної Палати України в Івано-Франківській області Оксаною Кіцулою для студентів 2 курсу було проведено бінарне семінарське заняття з навчальної дисципліни «Нотаріат України».

Нотаріус – гарант законності та дотримання прав людини

Під час бінарного заняття обговорено актуальні питання здійснення нотаріальної діяльності, зокрема допуск до професії нотаріуса, особливості складання кваліфікаційного іспиту на право займатися нотаріальною діяльністю, порядок припинення та анулювання свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю.

Оксана Кіцула, яка має більше тридцяти років досвіду нотаріальної діяльності, визначила перелік органів та осіб, що мають право вчиняти нотаріальні дії, охарактеризувала особливості вчинення таких нотаріальних дій: посвідчення заповіту, видача свідоцтва про право на спадщину, посвідчення фактів, що фізична особа є живою або перебуває у певному місці.

Окремим питанням висвітлено основні положення нотаріальної реформи, зокрема перспективи запровадження в Україні системи електронного нотаріату «Е-notar» та електронного нотаріального архіву.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X