Українська версія сайту

Особливості організації слідчо-оперативної групи під час проведення обшуку

23-05-2019

За такою темою на Прикарпатському факультеті (м. Івано-Франківськ) старші викладачі кафедри кримінально-правових дисциплін та ОРД Олеся Процюк і Людмила Максимів провели бінарне інтегроване заняття у формі ділової гри з використанням інтерактивної дошки на навчальному полігоні «Квартира» з навчальної дисципліни «Організація роботи слідчо-оперативної групи».

Особливості організації слідчо-оперативної групи під час проведення обшуку

Заняття проходило у два етапи: теоретична частина та практичне відпрацювання навичок проведення слідчої (розшукової) дії обшук. Під час теоретичного етапу викладачі звернули увагу на особливостях взаємодії учасників цієї слідчої (розшукової) дії. Зокрема наголошено на тому, що направлення підрозділів поліції особливого призначення для забезпечення проведення обшуку допускається лише з дозволу прокурора в кримінальному провадженні щодо тяжкого та особливо тяжкого злочину і в разі наявності достатніх підстав вважати, що проведенню слідчої (розшукової) дії буде чинитися фізичний опір чи іншим чином унеможливлюватиметься досягнення її мети. Окрему увагу було зосереджено на особливостях реалізації окремих норм КПК України, зокрема на тому, що слідчий не має права заборонити учасникам обшуку користуватися правовою допомогою адвоката або представника та зобов’язаний допустити такого адвоката на будь-якому етапі проведення вказаної слідчої (розшукової) дії.

Особливості організації слідчо-оперативної групи під час проведення обшуку

Під час практичного відпрацювання проведення обшуку, формувалися уміння курсантів працювати у команді, використовувати набуті знання та застосовувати їх на практиці. Детально проаналізовано алгоритм дій кожного учасника змодельованої ситуації відповідно до оголошеної фабули.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X