Українська версія сайту

Розгляд справи в суді апеляційної інстанції

15-04-2019

За такою темою на Прикарпатському факультеті (м. Івано-Франківськ) старший викладач кафедри кримінально-правових дисциплін та ОРД Олеся Процюк спільно зі старшим слідчим в особливо важливих справах СУ ГУ НП України у Івано-Франківській області майором поліції Станіславом Бураком провела бінарне заняття з навчальної дисципліни "Кримінальний процес".

Розгляд справи в суді апеляційної інстанції

Під час заняття Станіслав Бурак наголосив, що право на оскарження судових рішень у судах апеляційної та касаційної інстанцій є складовою конституційного права особи на судовий захист і гарантується визначеними Конституцією України основними засадами судочинства, які є обов'язковими для всіх форм судочинства та судових інстанцій. Окремо практик звернув увагу здобувачів вищої освіти на особливостях оскарження ухвал слідчого судді в апеляційному порядку.

Як приклад, Станіслав Бурак праналізував норму, передбачену п. 9 ч. 1 ст. 309 КПК, відповідно до якої ухвала слідчого судді про арешт майна підлягає апеляційному оскарженню та означив проблемні аспекти такого оскарження.

Заняття проходило в діалогічній формі, тому курсанти мали змогу задавати уточнюючі питання та дискутувати з практиком.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ)

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X