Українська версія сайту

Цифровий етикет: про недоречності під час онлайн спілкування

13-11-2020

Днями на Прикарпатському факультеті (м. Івано-Франківськ) НАВС у межах курсу «Професійна етика та культура правознавця» відбулася зустріч спеціаліста з питань етикету, інспектора факультету Альони Калініченко зі студентами 1-го та 2-го курсів. Темою обговорення був цифровий етикет.

Цифровий етикет: про недоречності під час онлайн спілкування

На занятті розглянули питання особливостей формального й неформального спілкування. Акцентовано на стилях листування, правилах ділового листування (через електронну пошту, групові й індивідуальні чати), позиціювання себе в онлайн житті; обставинах, за яких недоцільно надсилати голосове повідомлення, беззмістовних повідомленнях і чому їх слід уникати; стриманості емоційних виявів у вигляді смайликів, емоджі, стікерів і гифків під час чатування з викладачем чи особою, вищою за статусом.

Цифровий етикет: про недоречності під час онлайн спілкування

Альона Калініченко зосередила увагу на недоречностях, які виникають під час спілкування в онлайн форматі, впливають на імідж правоохоронця, є виявом неповаги й можуть навіть образити співрозмовника. Учасники зустрічі дійшли висновку, що хоча правила цифрового етикету лише формуються, однак нехтувати ними в жодному разі не слід.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ) 

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X