Українська версія сайту

Конституція України в європейському законодавчому контексті

25-06-2021

Напередодні відзначення Дня Конституції України на Прикарпатському факультеті (м. Івано-Франківськ) НАВС викладачі кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Тетяна Дем’янчук і Наталія Кінаш провели тематичний круглий стіл.

Конституція України в європейському законодавчому контексті

Учасники заходу обговорили питання, пов’язані з історією становлення українського конституціоналізму – від прийняття Конституції Пилипа Орлика 1710 року до сучасної Конституції України 1996 року; концепції вдосконалення та модернізації Основного Закону. Дискусія розгорнулася довкола причин, які зумовлюють необхідність удосконалення конституційно-правового статусу людини і громадянина, перспектив зміцнення конституційних засад громадянського суспільства в Україні.

Конституція України в європейському законодавчому контексті

Учасники наукового заходу дійшли висновку, що Конституція важлива й необхідна для сучасної України насамперед тому, що в ній закріплено вихідні принципи, функції та основи організації діяльності держави, встановлено межі та характер державного регулювання в усіх основних сферах суспільного розвитку, взаємини держави з людиною та громадянином.

Прикарпатський факультет (м. Івано-Франківськ) 

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії, 3

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (0342) 52-32-00

X
X